Dezvoltare personala & parenting

În cadrul atelierelor oferim activități de cunoaștere a propriei persoane, descoperirea resurselor interioare, aprofundarea modului de funcționare socială și interpersonală, concomitent cu dezvoltarea de noi abilități psiho-emoționale și integrarea de strategii adaptative.

Veți avea ocazia de a vă testa și descoperi diferitele tipuri de inteligență (verbal-lingvistică, logico-matematică, muzicală, corporal-chinestezică, interpersonală / socială, intrapersonală / emoțională), precum și ocazia de a învăța noi moduri de aplicare a lor; de a participa la ateliere de art-terapie (arte plastice, meloterapie, terapie prin mișcare și dans, scriere creativă), terapie de grup, tehnici de lucru interpersonal și joc de rol.

Captioned Image
Captioned Image
image

Dezvoltare personală

    Dezvoltare personală reprezintă acea stare de acord cu SINELE , acea congruență emoțională provenită din conștientizarea lui:
 - Ce simt;
 - Ce gândesc;
 - Ce fac.
    Forța personală de a face ceea ce simt mă aduce în acord cu mine însămi și cu lumea, se obține prin cunoaștere, analiză și dezvoltare personală. Grupul de dezvoltare personală reprezintă metoda terapeutică cea mai benefica de creștere a Eului personal, de forța a exprimării, de depășire a angoaselor și blocajelor personale.
     Conceptul de dezvoltare personală a copiilor și adolescenților, îi va ajuta pe participanți:
 - Să-și definească obiectivele care-i vor aduce în acord cu ei înșiși;
 - Să identifice provocările care-i vor conduce către evoluție, și să-și recunoască și clarifice resursele necesare evoluției;
 - Să-și conștientizeze temerile și convingerile limitative, pentru a le putea depăși;
 - Își vor stimula creativitatea, pentru a ieși din blocaje.
    Grupul va cuprinde opt module de lucru, fiecare modul derulându-se pe parcursul a doua ore, metodele de lucru bazându-se pe:
 - Art terapie
 - Joc terapeutic;
 - Drama terapie.

Parenting

Modul 6 ateliere „Parenting eficient: ”

Acest modul va cuprinde șase ateliere bilunare ce vor aborda focusat parentingul din perspectiva celei mai eficiente și ușoare modalități de relaționare cu copiii, având un dublu avantaj: pe lângă deprinderea abilităților eficiente îmbunătățite de comunicare și interacțiune cu copiii, părinții participanți la acest modul vor deprinde și perfecționa abilitățile de comunicare și relaționare în general, acest fapt datorându-se exercițiilor practice și adaptabile unor multitudini de situații sociale.

Concret, cele șase ateliere se vor centra pe îmbunătățirea relației părinte-copil prin intermediul tehnicilor concrete și dinamice cu fundament în cercetări și care vor avea rezultate imediate. Combinând informațiile teoretice cu exercițiile din cadrul întâlnirilor, părinții vor fi asistați și susținuți în procesul de dobândire a skill-urilor pe care orice părinte eficient le deține și care asigură o calitate superioară a relațiilor dintre el și copilul său.

image

Parenting eficient

Printre temele abordate de-a lungul celor șase ateliere vor fi:

  - Identificarea și localizarea problemelor
  -  Limbajul acceptării și comunicarea eficientă: tehnici verbale și nonverbale
  - Metoda Ascultării Active: ce este și de ce funcționează atât de bine
  - Conflictele, secretul Mesajelor la persoana I și depășirea neînțelegerilor
  - Metoda Avantajului reciproc și de ce autoritatea nu înseamnă și putere
  - Diferențe între generații: cum să evităm „concedierea” din rolul de părinte și să
   rămânem alături de copiii noștri
-  Exerciții practice de abilitare și perfecționare a parentajului eficientul